Apeldoorn en Schweiberg 8 en 9 november 2014

8 en 9 november 2014 Apeldoorn en Schweiberg
Geschreven door Edwin Raats.
Het waren 2 mooie, en vooral zware crossen dit afgelopen weekend.

Apeldoorn en Schweiberg 8 en 9 november 2014

8 en 9 november 2014 Apeldoorn en Schweiberg

Geschreven door Edwin Raats.

Het waren 2 mooie, en vooral zware crossen dit afgelopen weekend.
Zaterdag was het te doen in de bossen bij Apeldoorn, waar een compleet rondje was uitgezet met zandbak, heuveltjes, trapjes en de hele mikmak. De techniek kwam goed aan bod, maar het was toch vooral de pure conditie en kracht die je nodig had om een goede uitslag neer te zetten.
TeamRaats was goed vertegenwoordigd met Stefan, die zijn technische grenzen al met de parcoursverkenning wist te verleggen, Udo, Gijs en ikzelf.
Ik was na een matige start met wat pech aan mijn zijde al snel kansloos voor de overwinning, daar had het tenminste alle schijn van. Ik draaide pas rond de tiende plek het veld in en kwam iets later nog eens ten val ook. De koplopers waren toen al lang uit zicht.
Toch wist ik me nog netjes terug te knokken naar een 2e stek na meervoudig touretappe-winnaar Erik Dekker terug te hebben verwezen naar plaats 3. Ook op de sterke koploper Maikel Goovaarts kwam ik nog wat terug, maar deze bleek te sterk om nog te remonteren.
Het valt niet mee om na al zoveel te hebben gewonnen tevreden te kunnen zijn met een 2e plaats in de uitslag, maar hier mocht (of liever gezegd; moest) ik het wel zijn.
Stefan was verdienstelijk 26e geworden, Udo en Gijs hebben hun wedstrijd netjes voldaan.

Zondag mochten we dan in de LimburgCross-competitie van strijd gaan in het heuvelachtige Schweiberg, waar het wat de naam al doet vermoeden flink klimmen geblazen was.
Dat de vorm van onze teamleden over het algemeen prima in orde is, bleek vooral op deze pittige omloop. De klimtraining die we afgelopen woensdag nog hadden ingelast bleek een goede investering.
Karin wist nog maar weer eens netjes het podium te halen met een meer dan verdienstelijke 2e plaats. Marcel kon zijn ding goed vinden in het Limburgse en finishte knap als 6e in een sterk veld.
En zelf wist ik mijn 435e overwinning uit mijn carriere te behalen door ploegmakker Stefan voor te blijven die na zijn podiumplaatsen van vorige week nog eens wist te bevestigen.

Een meer dan goed weekend dus voor ons team. volgende week hebben we ook weer 2 pittige koersen in het verschiet, met op de zaterdag de cross te Lichtaart in Belgie, en op zondag zijn we aanwezig in Weert. We hebben er alweer zin in en kijken er naar uit.

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...