Beesel 7-12-2014

Beesel 7-12-2014
Geschreven door Edwin Raats.
Al jaren ben ik supporter van Sven Nys, naast dat dit de beste veldrijder aller tijden is heeft hij ook een heldere kijk op de cross en alles daarom heen en weet dat ook goed te verwoord…en.

Beesel 7-12-2014

Geschreven door Edwin Raats.

Al jaren ben ik supporter van Sven Nys, naast dat dit de beste veldrijder aller tijden is heeft hij ook een heldere kijk op de cross en alles daarom heen en weet dat ook goed te verwoorden.
Zo vertelde hij laatst op de tv na een belangrijke cross waar hij heel veel zin in had dat hij ’s-morgens al om half 7 met zijn helm op rond liep. Dit is precies verwoord zoals ik me gisteren voelde voor de cross van Beesel, een wedstrijd van de NWB-Cup. Deze wordt op een der mooiste parcoursen van het jaar verreden. Veel leuke heuveltjes en wat los zand, heerlijk!
Heel de week heb ik lopen stuiteren om daar aan het vertrek te kunnen staan.

Het was dan ook daarom dat ik er van het vertrek uit meteen volle bak tegen aan wilde gaan daar waar ik normaal de eerste rondjes rustig op stoom wil komen.
Na 1 rondje koers had ik al een geruststellende voorsprong op de concurrentie maar toch bleef ik lekker vol doorgaan in mijn eigen tempo. Het was nu de kunst om zoveel mogelijk amateurs, welke 2 minuten voor ons zijn gestart, in te halen. Uiteindelijk had ik ook die allemaal te pakken op 2 renners na. De voorspong op mijn concurrenten was na de finish een dikke 3,5 minuut geworden, en dat toch op jongens die een stuk hard op de fiets kunnen rijden. Wat een dosis extra motivatie allemaal niet teweeg kan brengen.

Bij mijn ploegmaatjes was het te merken dat zij juist die ervaringen nog wat tekort komen om op zo’n pittig en vooral technisch rondje het voordeel naar zich toe te kunnen trekken. Karin kwam als 3e over de finish, Stefan als 7e en Marcel als 12e. Luuk wist na 2 rondes de renner voor hem in de halen en kwam daarmee knap op een 3e plaats te rijden maar door een valpartij en daarmee materiaalpech sloot hij helemaal als laatste weer aan. Klasse dat hij toch de motivatie wist te vinden er voor te gaan en als 9e finishte. Al met al dus toch een prima resultaat behaald en de grenzen weer wat verlegd. En het mooiste van alles is dat wij met 4 renners bij de eerste 3 in de tussenstand staan bij verschillende categorieën!

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...