Boxtel 21 december 2014

Boxtel 21 december 2014
Boxtel 21 december 2014

Geschreven door Karin van Grimbergen

Afgelopen zondag stond er geen cross op het programma van de Jos Feron Cup waar we wekelijks aanwezig zijn. Maar gelukkig hoefde we niet stil te blijven zitten en zijn Edwin, Stefan en ik vertrokken naar Boxtel voor de KNWU veldrit.

Boxtel 21 december 2014

Boxtel 21 december 2014

Geschreven door Karin van Grimbergen

Afgelopen zondag stond er geen cross op het programma van de Jos Feron Cup waar we wekelijks aanwezig zijn. Maar gelukkig hoefde we niet stil te blijven zitten en zijn Edwin, Stefan en ik vertrokken naar Boxtel voor de KNWU veldrit. Het parcours rondom recreatieplas de Langspier in Boxtel lag er gisteren behoorlijk nat bij. Het gras was zompig en op veel plaatsen veranderd in behoorlijk zware modderstroken. Het strandje waar het parcours overheen ligt stond deels onder water en de andere helft was ook meer water dan zand. Kort samengevat: Zwaar! Maar dat is nu precies waar Edwin van houdt!

Ik ga vandaag niet van start maar neem na de start mijn plek in de materiaalpost in vanwaar ik overzicht heb op ongeveer de helft van de ronde. Het deelnemersveld valt al snel uiteen en Edwin neemt al vroeg in de koers de kop positie in maar de nummer twee blijft dichtbij. In de post kent iedereen Edwin wel en er wordt al geroepen dat het vandaag wel goed zal komen. Halfkoers wordt het toch spannend als Erik Dekker hem voorbij rijdt en direct een vrij groot gat slaat. Ook nu hebben de supporters en verzorgers hun mening klaar “dit had hij niet moeten laten gebeuren”, “dit gaat hem zijn overwinning kosten” en ga zo maar door. Edwin heeft zijn zinnen echter op deze cross gezet en laat dit dan ook niet gebeuren en zet alles op alles om weer aan te sluiten wat hem ook binnen een halve ronde lukt. Ze blijven even samen rijden totdat Edwin op een zware modderstrook demarreert en de voorsprong in de laatste ronde nog verder uit weet te bouwen waardoor hij een mooie overwinning binnenhaalt! Erik Dekker, voormalig profrenner en bekend door etappe overwinningen in de Tour de France en diverse klassiekers, wordt 2e en Nederlands Kampioen Mischa de Vries komt als 3e over de finish. Ook Stefan heeft erg goed gereden en eindigt in dit sterke deelnemersveld op een knappe 10e plaats!

Nadat Edwin zijn welverdiende bos bloemen op het podium in ontvangst heeft mogen nemen ga ik met de easywasher aan de slag met de fietsen, deze zitten compleet onder modder en zijn nauwelijks meer herkenbaar. Dankzij de onderhoudsproducten van Morgan Blue kunnen we de fietsen weer netjes meenemen naar huis!

Tweede kerstdag staat de volgende veldrit op het programma in Reusel.

Wij wensen iedereen een fijne kerst en tot cross!!

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...