Dommelen en Brunssum 1 en 2 november 2014

Dommelen en Brunssum 1 en 2 november 2014
Geschreven door Karin van Grimbergen.

We hebben er weer een warm crossweekend opzitten. Het was behoorlijk afzien op de fiets maar wel weer mooie resultaten behaald!

Dommelen en Brunssum 1 en 2 november 2014

Geschreven door Karin van Grimbergen.

We hebben er weer een warm crossweekend opzitten. Het was behoorlijk afzien op de fiets maar wel weer mooie resultaten behaald!

Afgelopen zaterdag gingen onze masters Edwin en Stefan om 13.00 in de volle zon van start voor het Districtskampioenschap in Dommelen (Valkenswaard). Het parcours ging deels over een weide waar een brug, zandbak en wat korte bochtjes waren gecreëerd en daarna nog eens afzien op de heuvels van het Eurocircuit. Na de start ging een van de renners er direct vandoor, maar geen paniek we hebben nog 40 minuten te gaan en er kan nog van alles gebeuren…. Edwin sloot al vrij snel bij de koploper aan en halverwege de tweede ronde zag hij kans om hem voorbij te gaan en direct aan paar meter voorsprong te nemen. Met het oog op zware deel van het Eurocircuit waar ze net op reden en dat dat wel Edwins zijn “ding” is was dit wnl. het juiste moment om een aanval te plaatsen. Maar helaas….in de volgende bocht schoof Edwin onderuit met als gevolg dat hij de bult die direct daarna begon lopend moest beklimmen terwijl de andere renner hem kon passeren. Toen hij bovenaan gekomen weer op zijn fiets sprong bleek deze ook een flinke klap te hebben gekregen want het schakelen ging niet meer zoals het moest gaan. Terwijl hij met een fiets die niet meer helemaal in orde was nog een halve ronde af moest leggen naar de materiaalpost om van fiets te kunnen wisselen had de koploper een enorme voorsprong genomen. Edwin heeft nog geprobeerd wat dichterbij te komen maar het verschil was inmiddels te groot geworden en hij kwam als tweede over de finish.
Stefan daar en tegen heeft al vrij vroeg in de koers een derde plaats ingenomen en deze de hele cross vast kunnen houden en daarmee zijn allereerste podiumplaats in het veldrijden weten te behalen, een bronzen medaille! Knap gedaan Stefan!

Zondagochtend vertrokken we met zijn vieren naar het zuiden van Limburg voor een cross over de heuvels van Brunssum. We wisten van vorig seizoen dat het afzien zou worden want ze weten daar telkens weer een lastig en zwaar parcours uit te zetten. Het parcours was nu op dezelfde locatie uitgezet maar toch compleet anders dan vorig jaar. De start/finish lag op een asfaltweg waarna eerst een pad rechtdoor ging gevolgd door een scherpe bocht om vervolgens een pittige klim omhoog te krijgen, weliswaar nog steeds over het asfalt maar toch…Aan het einde van de klim kreeg ik van Edwin de tip om niet te gaan stuntelen om in een bocht een onverharde verhoging op te komen maar snel afstappen en op die manier snel verder te kunnen naar een afdaling waarvan ik dacht “waar ben ik in hemelsnaam weer aan begonnen!”. Een zigzag afdaling over een smal pad door het bos met vooral veel los zand, boomwortels en diepe groeven waarbij de bochten ook nog eens snel na elkaar kwamen….Onder aan de afdaling drie bochten over een grasveld en daarna direct weer een flinke klim met wat bochten over een onverhard pad, zwaar maar te doen…Boven aan drie tellen de tijd om op adem te komen en vervolgens weer een afdaling met wat bochtjes door het bos en aansluitend een grindpad naar beneden. Het laatste gedeelte van het parcours ging over een smal paadje die begon met een paar meter dikke modder en daarna slingerend tussen de braamstruiken door en de felle zon in de ogen…En tja toen kon ik toch ni meer lachen, hoe gaan we dit overleven was mijn gedachte na de eerste verkenningsronde. Gelukkig heb ik Edwin die zijn hand niet omdraait voor zo’n parcours en mij een twee ronde mee nam om bocht voor bocht de afdalingen te oefenen zonder van mijn fiets te moeten. Na het einde van de tweede verkenningsronde was mijn vertrouwen alweer een beetje terug en heb ik zelf nog wat geoefend voordat ik mijn rugnummer op ging spelden.

Om 10.30 klonk voor ons het startschot. Een paar meter na de start werd ik klem gereden in de hekken maar wist me nog net recht te kunnen houden en kreeg daarna zo’n adrenalinestoot door mijn lijf dat ik er een behoorlijke sprint uit wist te halen. De rensters die me inmiddels waren gepasseerd kon ik voorbij en samen met twee andere rensters kwam ik met toch al een voorsprong op rest als eerste boven aan de klim. De moeilijke afdaling ging als ik als tweede in maar in de volgende klim moest ik nog een renster voor laten en nam een derde positie in. Deze heb ik de rest van de wedstrijd vast weten te houden en kwam als derde binnen. De renster die als tweede over de finish kwam werd om een flauwe reden gediskwalificeerd, ben het daar met vele andere helemaal niet mee eens, maar hierdoor schoof ik een plaatsje op en mocht de tweede plaats op het podium innemen.

Na de prijsuitreiking was het de beurt aan Edwin, Stefan en Marcel om zich in het zweet te gaan werken. Het eerste deel van de race heb ik moeten missen maar toen ik was omgekleed en weer bij het parcours aankwam zag ik direct Edwin voorbij komen met Stefan in zijn wiel, dat zag er goed uit! De hele wedstrijd hebben ze samen gereden en langs het parcours bleven wij Stefan maar aanmoedigen om in dat wiel te blijven zitten. Een alles behalve makkelijke opdracht maar hij heeft het wel gedaan! De laatste ronde werd het nog even spannend toen Stefan half in paniek riep dat zijn ketting eraf lag. Edwin zei hem de afdaling verder af te maken en onderaan kneep hij ook in de rem om de ketting er mee op te leggen zodat ze snel samen verder konden en voor de tweede keer dit weekend stonden ze samen op het podium, Edwin goud en Stefan zilver, super goede prestatie! Halverwege hun koers haalde ze Marcel die zijn uiterste best deed ook bij te blijven maar het zat hem vandaag helaas niet helemaal mee, ketting eraf, valpartijen resulteerde uiteindelijk in een 15e plaats.

Een prachtig weekend met vier podiumplaatsen ik zeg laat het volgende weekend maar weer komen!

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...