Meijel 23-11-2014

Meijel 23-11-2014
Geschreven door Luuk Nissen.
Meijel
Half sept reed ik de eerste cross van het seizoen in België. Daarna volgde een periode van verhuizen, verbouwen en last van m’n rug.

Meijel 23-11-2014

Geschreven door Luuk Nissen.

Meijel

Half sept reed ik de eerste cross van het seizoen in België. Daarna volgde een periode van verhuizen, verbouwen en last van m’n rug. Even gas terug dus. Twee maanden daarna volgde m’n 2e cross in Weert (afgelopen week). Binnen drie minuten ging ik daar van de laatste startrij naar plek 3 en weer terug naar de laatste positie. Ik schoot met beide handen van het stuur en maakte een flinke salto. Daarna was het harken om terug te komen op het pittige parcours. Maar omdat ik dit te snel wilde viel ik nog een keer of drie.

Niet vallen

Doelstelling van vandaag in Meijel was dan ook om overeind te blijven. Gewoon 50min lang op de fiets blijven zitten, lekker koersen en genieten van een lijf dat weer fysiek in orde is. Er waren veel deelnemers vandaag! Zo’n 40 bij de Amateurs en ongeveer dezelfde getallen bij de Masters. Volle bak dus op een parcours dat zich niet echt leende tot inhalen.

Hectisch begin

Waar teamgenoot Marcel mij vorige week na de start zag vliegen, zag ik hem vandaag rechtdoor schieten. Zonde, want juist op dat stuk was de vaart hoog en vlogen de concurrenten hem voorbij. Voor mij wel een reminder om me niet gek te laten maken. Technisch juist proberen te rijden, ondanks het gekrioel van renners voor, achter en naast me. Op de smalle paadjes was het vandaag dringen geblazen. Op ongeveer alle heuveltjes stond het complete pak stil. De eerste 3 á 4 renners konden profiteren en pakten hoopjes seconden voorsprong.

Koersen voor mezelf

Stiekem had ik, ondanks mijn slechte startpositie, toch alweer een hoop coureurs ingehaald. Nog in de eerste ronde zaten we met een pelotonnetje van zo’n 10 man, waar aardig nerveus werd gestuurd. Ik heb toen het besluit genomen om op een van de weinige rechte stukken, de gashendel vol open te draaien. Weg uit dat gedrang! Uiteindelijk sloten er twee renners bij me aan. En die zijnhet daaropvolgende half uur niet achter m’n kont vandaan gekomen. Prima, was m’n gedachte. ’t is pas m’n derde cross, winnen ga ik hier toch niet meer en ik koers voor mezelf. Laat ze maar lekker volgen, ik rij wel. Uiteraard kwamen “de twee”” in de laatste ronde achter m’n rug vandaan. Toen ik achteraf van mijn pa hoorde dat ik ons naar de voorste plekken gereden had, moest ik me toch even achter de oren krabben. Door divers malheur waren er namelijk een paar renners weggevallen uit de kopgroep en bleek dus dat wij reden voor plek 3. Ach ja, shit happens! Doelstelling was: niet vallen en genieten. En dat heb ik vandaag in het zonnige Meijel zeker gedaan.

Team Raats

Van de rest van de ploeg heb ik weinig anekdotes of sterke verhalen gehoord na de koers. Edwin pakte overwinning nr. 7 uit 7 en Stefan had volgens mij wat ruzie met het parcours / z’n fiets. Karin reed bij de Dames categorie brutaal als nr. 1 het veld in en kwam er uiteindelijk knap als nr. 3 uit. Marcel werd ondanks zijn slippertje mooi 16e in het grote deelnemersveld. Al met al was het blauwgeel vandaag weer goed vertegenwoordigd in de voorste gelederen. Op naar Sittard!!

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...