LUUK NISSEN

Naam: Luuk Nissen
Woonplaats: Best

Ik ben geboren in Roermond (1982) en getogen in Montfort. Na mijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Tilburg ben ik als sportofficier bij de Koninklijke Landmacht gaan werken. 
Van de pupillen tot de senioren categorie ben ik actief geweest in de atletiekwereld. Met name de hardloopnummers lagen me goed, waarmee ik op regionaal niveau geregeld in de prijzen liep. Hoogtepunt was voor mij de militaire NK titel die ik in 2007 wist te behalen op de korte cross.
Na een hernia-operatie in 2009 ben ik echter nooit meer op mijn oude hardloopniveau kunnen terugkeren. Tijdens het revalidatieproces heb ik een hoop gefietst en hier ondervond ik helemaal geen klachten van. Omdat de wielersport bij ons thuis altijd al een warm hart kreeg toegedragen, was het dan ook een logische beslissing om in 2011 een wielerlicentie aan te vragen bij de KNWU. Vol enthousiasme ben ik aan de diverse wielerdisciplines gaan proeven. Op de weg, de ATB, tijdrijden en in het veld. 
Ik beleef veel plezier aan alle fietsdisciplines, maar die ‘in de modder’ kunnen mij het meest bekoren! Van kopman Edwin kan ik een hoop leren en inmiddels heb ik ook al een aantal overwinningen op mijn naam kunnen schrijven. Daarbij heerst er binnen Team Raats gewoon een positieve vibe en ik hoop de stijgende lijn het komende jaar te kunnen voortzetten in deze fijne ploeg!