STEFAN VERHEIJEN

Mijn naam is Stefan Verheijen. Ik ben geboren en getogen in Gemert (1968) en getrouwd met Miriam. Wij hebben samen twee kinderen: Matthijs (1998) en Anouk (1999).

Mijn eerste kennismaking met de wielersport dateert van de jaren zeventig. Ieder weekend zaten mijn moeder, broertje en ik langs de kant om mijn vader aan te moedigen. Op een gegeven moment had ik de leeftijd om ook wedstrijden te mogen rijden. En zo kon het gebeuren dat ik, eind jaren zeventig, in de kerk van Thorn zat om te worden gezegend voor het komende seizoen bij de NWB. Tot mijn vaders spijt vond ik wedstrijden wel leuk, maar die trainingen………!!! Zodoende hield mijn eerste wielercarrière al na twee jaar op.

Tijdens mijn tienerjaren lag sport op een laag pitje en had ik andere interesses. Dat veranderde toen ik mij in 1987 aanmeldde bij de plaatselijke atletiekvereniging, waar ook mijn moeder lid van was. De middenafstand en de cross waren mijn favoriete onderdelen. Mijn mooiste prestaties behaalde ik na mijn studie bedrijfseconomie. Tijdens het vervullen van de militaire dienstplicht behaalde ik een derde plaats op de Nederlandse militaire crosskampioenschappen en werd ik Nederlands militair kampioen op de 1.500 meter. Helaas heb ik door een chronische achillespeesblessure in 1996 afscheid moeten nemen van de wedstrijdsport.

Doordat ik zonder af te bouwen ben gestopt en wij een Bourgondische levensstijl hadden nam mijn gewicht destijds explosief toe. Ze zeggen wel eens dat goed gereedschap droog moet hangen, maar gelukkig kon ik op een gegeven moment de knop weer omzetten. Hierdoor had ik weer een hernieuwde kennismaking met de wielersport. De eerste jaren recreatief en later besloot ik om af en toe weer een koers te rijden. Tijdens deze wedstrijden heb ik Edwin Raats leren kennen.

Edwin is ook diegene die mij over de streep heeft gehaald om een cyclocrosser aan te schaffen. Op 5 oktober 2013 was het dan zover: voor het eerst in mijn leven zat ik op een cyclocrosser. En soms kan het snel gaan. Daags erna stond ik aan de start van een cyclocrosswedstrijd in Baarlo.

Ik ben er trots op dat ik de kleuren van Team Raats mag dragen en deel uitmaak van een enthousiast team.