Steenhuffel en Zemst 6-7 september 2014

Steenhuffel en Zemst 6-7 september 2014
Eerste crossweekend zit erop!

Door Gijs Jongeling.

Nadat onze renners zich de afgelopen maanden intensief hadden voorbereid, mochten ze het eerste weekend van september dan eindelijk aan de bak! Zaterdag was het Brabantse Steenhuffel het …decor voor de Palmcross, jaja Steenhuffel is het plaatsje waar de Palm brouwerij staat.

Steenhuffel en Zemst 6-7 september 2014

Eerste crossweekend zit erop!

Door Gijs Jongeling.

Nadat onze renners zich de afgelopen maanden intensief hadden voorbereid, mochten ze het eerste weekend van september dan eindelijk aan de bak! Zaterdag was het Brabantse Steenhuffel het decor voor de Palmcross, jaja Steenhuffel is het plaatsje waar de Palm brouwerij staat. Het was een echte weide cross met wel heel veel draaien en keren, niet echt het favoriete parcours voor Edwin en Stefan. Zij mochten om 11.15 uur de spits afbijten, Stefan vanaf de eerste rij, Edwin had een mindere loting en stond bijna achteraan. Edwin kon in de oplopende startstrook goed opschuiven en zo toch bij de eerste tien het veld induiken. De eerste renners gingen nog net te snel voor Edwin maar met een vijfde plaats was hij best tevreden. Stefan miste zijn start volledig, altijd op het jurylid met het fluitje letten Stefan! Stefan had nog wat last met de ademhaling, nieuwe medicijnen moeten de komende weken een beter resultaat mogelijk maken, nu was hij twintigste. Ikzelf mocht een uurtje later bij de amateurs en masters A mijn wedstrijd rijden, 40 renners namen de start, starten gaat niet meer als vroeger en dan kom je al gauw in het gedrang. Een 27e plaats viel wat tegen maar we houden hoop, morgen nieuwe kansen in Zemst.

Een dag na Steenhuffel stond alweer de tweede cross op het programma, deze keer in Zemst, eveneens Vlaams Brabant. Het parcours was anders dan andere jaren, nu een parcours uitgezet op één enkele weide, lussen trekken, heel veel lussen! Edwin had zich een uurtje vergist en was i.p.v. twee uur voor start een uur voor de start aanwezig. Oei, even stress, de start was i.t.t. normaal namelijk een uur eerder omdat er vandaag ook een aparte dameskoers was ingericht. Gelukkig was er niet teveel te verkennen op die vlakke weide. Edwin startte goed, netjes bij de eerst tien, hij schoof ook goed op en reed vlot mee met de eersten. Helaas geraakte hij door het gedrum in de materiaalpost, verplicht afstappen en een paar stappen zetten anders kan je gedeclasseerd worden. Bij het opspringen op de hobbelige weide sprong Edwin langs zijn fiets en ging de ketting er ook nog af. Dit koste veel tijd, gelukkig kon hij aansluiten bij de eerste master C, Dirk Mertens. Edwin en Dirk konden zeer snel plaatsen winnen en het leek er even op dat Edwin zo weer naar de eerste van zijn categorie zou rijden. Het lukte helaas net niet en Edwin moest tevreden zijn met plaats zeven, toch een goed gevoel, zonder die misser in de materiaalpost……. Ik mocht een uurtje later weer bij de iets jongere renners rijden, 45 deelnemers vandaag in de zinderende warmte, voor veldritbegrippen toch. De eerste tweede ronde had ik het wat lastig met het optrekken na de ontelbare bochten, later ging het wat beter en kon ik bij een groepje aansluiten voor de twintigste plaats. Uieindelijk 23e geworden, beter gevoel dan gisteren, dat biedt perspectief voor de komende weken!

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...