Zilver voor Luuk Nissen op NK Militairen

Zilver voor Luuk Nissen op NK Militairen
Afgelopen vrijdag is Luuk 2e geworden op het NK militairen op de weg! Het schitterende parcours op oefenterrein de Vlasakkers in Amersfoort is al sinds jaar en dag het toneel van dit nationale kampioenschap.

Zilver voor Luuk Nissen op NK Militairen

Afgelopen vrijdag is Luuk 2e geworden op het NK militairen op de weg! Het schitterende parcours op oefenterrein de Vlasakkers in Amersfoort is al sinds jaar en dag het toneel van dit nationale kampioenschap. De koers telde 80km waarin totaal 762 hoogtemeters bestegen moesten worden.

Halverwege de wedstrijd wist zich een kopgroep van 8 af te scheiden van het peloton. Uiteraard gebeurde dit op “de beklimming” van exact 1km met stijgingspercentages variërend tussen de 4 en 12 %. Luuk had zich de week ervoor als sterk gemanifesteerd tijdens een klimcriterium in Hattem (5e plaats).

En ook tijdens dit NMK hoorde hij bij de sterkste klimmers. Na een spervuur aan demarrages in de laatste kilometer van de 2 elite renners in de kopgroep (Defauwes en van Eerd) liet Luuk zich In de sprint verrassen. Net als twee jaar geleden, moest hij de sterke Limburger Roel Defauwes voor zich dulden. Alweer zilver dus, maar na een paar dagen “bezinning” harstikke tevreden als amateur renner tussen deze jonge kleppers.

Brons op NK

NK Weekend in Surhuisterveen Afgelopen weekend stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap in

Lees verder...